FRED
ER ESSENSEN AF LYKKE
LYKKE
ER ESSENSEN
AF ETHVERT LEVENDE VÆSEN
(Buddha)

Den kærlige, kyndige Lama Chokyi Nyima Rinpoche fra Baudhanath, sagde engang, at når vi hører Dharma-belæringer, forstår vi ca.3 procent, af hvad der bliver sagt.
For 30 år siden, da jeg mødte
KARMAPA- sagde han intet- men jeg fandt ud af, jeg intet vidste, intellektuelle koncepter alene hjalp ikke meget.
Åndelig forbindelse gjorde
Bhagavan Das, legendarisk amerikansk yogi, der overlevede halvfjerdsernes drukparties i Boulder, gennem A A og genfødt kristendom, sagde fornylig:
"
Jeg identificerer mig med Kærlighed. Jeg identificerer mig med tilstedeværen, med bevidsthed, med opmærksomhed. Der er kun En Religion, og det er medfølelse.
Jeg elsker hinduisme, buddhisme. Jeg elsker Jesus . Jeg har en masse forbindelser. Buddhisme er sikkert bedst for de fleste folk, det er ingen religion, det er videnskab. Videnskab er godt, for man behøver ikke at tro på noget."

Lama Khemsar, der arbejder for ikke-sekterisme, har sagt,at "så ofte bliver religiøse skel som brønde, hvor vi tror vi svømmer frit rundt, dog er vi i virkeligheden fanget bag usynlige grænser."
Han opfatter Buddhismen som et universelt, rent oprindeligt ocean af spirituel viden, som kan antages af enhver, og blive et værdifuldt ornament i ens egen tro..hvad den end er.....
i en verden, hvor religiøs splittelse i den grad skaber lidelse for så mange, er formålet at uddanne os, og formindske unødvendige religiøse forskelligheder.
Han siger:
"Fundamentalt, hvilken tro vi end har, er dens formål at virke som den modgift, der transformerer vore lidenskaber af vrede, jalousi, stolthed, afhængighed og uvidenhed.
Vi skal passe på at religion i sig selv- eller selve vore religiøse ledere- ikke medvirker til at disse sindsgifte forøges."

Sådan er det.